Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    2/8/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Karitatív szakképzés

Iskolát festenek szakképzésben tanulók gyakorlati oktatás keretében

A BKSZC Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola tanulói gyakorlati oktatás keretében festik ki a budai Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium folyosóit és Kodály termét.

Az öt felügyelő oktató, akik szintén a 28 tanulóval együtt vesznek részt a karitatív tevékenységben, elő munka keretében tudják segíteni és tanítani a diákokat, melynek során felkészülnek az önálló, illetve csoportos munkavégzésre. 

Mivel a tanulók jelenleg nem vesznek részt duális képzésen külső vállalatnál, ez egy jó lehetőség a valós környezetű munkafolyamatok elsajátítására. A diákok a program során megtanulják a megfelelő szerszámok kiválasztását, megvizsgálják a felületeket és előkészítik a munkálatokhoz. Feladatuk a festékréteg felhordása, majd a szükséges utómunkák elvégzése. A munkafolyamatok közben elsajátíthatják a munkavédelmi-, biztonságtechnikai-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat is.

A társadalmi felelősségvállalást ösztönző program 2023 tavaszán indult el a szakképzésben. A kezdeményezés célja, hogy a diákok szakmai tudásuk mellett a karitatív szemléletüket is erősítsék. 

 

Forrás: BKSZC

Kép: BKSZC 

 


Érdekes lehet számodra

Hatodik fa- és bútoripari szakmai nap borítókép
Hatodik fa- és bútoripari szakmai nap

Szükséges alapkészségek a Fa-és bútoripari szakemberré váláshoz

# Tájékoztatók
Megújul a váci Király Endre Technikum borítókép
Megújul a váci Király Endre Technikum

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum (VSZC) területén, 5,9 milliárd forintból jön létre egy korszerű, 3500 négyzetméteres, több funkciós épület.

# Tájékoztatók