Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    4/4/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Esélyegyenlőség és társadalmi felzárkózás

Közös szakmai napot tartott az IKK Zrt. és a Piarista Kilátó Központ

Sikeres szakmai konferenciát tartott az IKK Zrt. Szakmai Igazgatósága és a Piarista Kilátó Központ 2024. március 27-én Vácott. Az „Esélyegyenlőség – Társadalmi Felzárkózás – Szakmaszerzés” címmel megszervezett konzultáción az ország számos pontjáról jöttek el a szakképzési centrumok vezetői és az esélyegyenőség kérdésével foglalkozó munkatársai. A találkozó azt célozta, hogy a résztvevők megosszák eddigi tapasztalataikat, új felvetésekkel éljenek, valamint megismerjenek olyan új kezdeményezéseket, amelyek a jövőben segíthetik, hogy a sérülékeny csoportokba tartozó diákok eredményesen vegyenek részt a hazai szakképzésben. A szakmai nap során a közel 80 résztvevő megismerkedhetett a Piarista Kilátó Központ roma lányokat segítő programjával, a rugalmas tanulási utak csoportba tartozó programok legutóbbi eredményeivel és tendenciáival, egy újszerű, a tanulás és az iskolai sikeresség általános céljait segíteni képes tanulást támogató fejlesztési kezdeményezéssel, a hátrányos helyzetű fiatalok jelenlegi helyzetével, valamint olyan jó gyakorlatokkal, illetve szempontokkal és körülményekkel, amelyek segíthetik vagy éppen hátráltatják a sikeres szakmaszerzést.

A szakmai nap a résztvevők szerint jól szolgálta azt a célt, hogy az újszerű megközelítések folyamatosan és egyre szélesebb körben jelenjenek meg a hazai szakképzésben annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű, vagy a társadalmi felzárkózásban bármilyen formában érintett diákok a jövőben minden korábbinál nagyobb eséllyel juthassanak el a szakképzettségig, majd pedig a munkaerőpiacra.

 

 

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: IKK Zrt.

 


Érdekes lehet számodra

„Közös ügyünk az ápolás” borítókép
„Közös ügyünk az ápolás”

A Magyar Ápolási Egyesület és a Szolnoki Szakképzési Centrum második alkalommal rendezi meg az egészségügyi szakképzésben tanuló 10. és 11. évfolyamos, nappali tagozatos diákok számára, a „KÖZÖS ÜGYÜNK AZ ÁPOLÁS” szakmai versenyét.

# Felhívások
Minden magyar érettségi azonos értékű borítókép
Minden magyar érettségi azonos értékű

A bizonyítványok az uniós elvárásoknak is megfelelnek

# Tájékoztatók
Fenntarthatósági Témahét 2024 borítókép
Fenntarthatósági Témahét 2024

Önkéntes program

# Felhívások